maandag 7 januari 2013

de keuken

 nadat ik onze teaktafel in mn laatste week van mn zwangerschap van onze jongste(had niks meer te doen..tsja) creme had geschilderd(iedereen vond het een topflop!) en het ook nog eens na een week al hele lagen verf losliet!besloten om voor een andere tafel en stoelen te gaan,vindt het zelf nog steeds erg mooi en gaaf, heb hier een zeer streng verfverbod op staan, haha maar dat vind ik bij deze tafel helemaal niet erg.en creme stoelen van stof zijn NIET handig met een peuterje! hoe stom kun je zijn....jaren houten stoelen gehad, en dan ineens dit....dom, dom, maar ze zitten super! en uitwasbare stiften scheelt al een hoop.....en de oude teaktafel staat te wachten om veranderd te worden als salontafel...
 het is een kloostermodel..
 keuken is handgemaakt en toendertijd zachtgeel! geschilderd...was het zo zat, eerst creme gemaakt maar na verloop van tijd, (vorig jaar) taupekleur geschilderd, (pure and original).Heb het een paar weken geleden nog over gedaan, zit er nu dus weer strak op.We hebben geen besteklade(gewoon vergeten!) dus zit het in stenen potten,staat nog leuker ook, in t mandje zit het fruit, t moet wel in stijl blijven toch?
het blad is van graniet, ideaal!
 over de vloer zijn we aan t dubben wel /niet andere tegels.....dus reageer maar!
 oude franse kast, na drie verschillende verfpogingen, is ie nu naar t zin, de binnenkant is in een donkerder cafe kleur geschilderd, maar dat zie je zo niet....
 met sfeerverlichting,in de vensterbank heb ik altijd, staat veel gezelliger.(kap is ook geschilderd...)
 de prullenbak........die iedereen super stom vindt! behalve ikzelf natuurlijk, haha, de vorige was zachtgeel en ja, die moest echt weg(staat nu in de garage...)ik heb deze ooit op straat gevonden!
 detail van de kast....
 simpele kroonluchter van de xenos, in grijze muurverf geschilderd, gelijk ander plaatje
 deze twee koperen lepels zijn ooit lang geleden op school gemaakt,door mijn broer, dat vind ik echt super
 haakjes aan de koelkastwand...(die er elke week wel afvallen, maar je moet er wat voor over hebben, hihi
 de lantaarns komen van buiten(heb ze al jaaaaarren, helemaal  verroest waren ze)en het glas is gesneuveld.... heb ze geschilderd in zelfde kleur als de kast(pure and original) 
 was ooit grenen.....toen wit, toen creme, en nu zo.......
 bidstoeltje, voor 5 euro!
 totaal plaatje, de bak is van porselein, geen aanrader , ik maak m IEDERE dag schoon met chloor(kost je, je kleding...zucht)maar oke , het staat wel mooi!
heb er een dienblad achter gezet, en dit bleek ook een krijtbord te zijn!vind de tegeltjes erachter namelijk niet mooi, dus zo weer stukje opgelost..

een stukje meer van ons huis gezien,hoop dat jullie het wat vonden, commentaar geven mag hoor!
groetjes, Inge
en nog dank voor jullie leuke reacties!

17 opmerkingen:

  1. Het ziet er allemaal prachtig uit mooi kleur gebruik, en ja zo`n witte bak heb ik ook maak hem ook regelmatig schoon met bleek, echt handig is tie niet ik heb lange jongens in huis en die klagen dat het te laag is voor hen met afwassen,( ja ze zijn er nog mensen zonder afwasmachine).

    Groetjes, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het er allemaal erg mooi uitzien hoor, maar je pakt wel opvallend vaak de kwast ;). Dat zou ik zelf ook moeten doen, want een lik verf doet wonderen (als je de eettafel maar met rust laat hihi)!

    Sfeervolle plaatjes!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In zo'n keuken moet je ook wel een keukenprinses zijn hé.
    Maar hij is leuk hoor, en de deurtjes en het blad zijn net als die van mij.

    Fijne avond
    Lia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ha laat ik geen keukenprinses zijn!!!
      pure gezichtsbedrog, haha

      Verwijderen
  4. Wat een mooie keuken hebben jullie!
    Heerlijk he, zo'n grote leefkeuken... ik moet de mijne over een paar weekjes gaan missen (snik), maar als het goed is komt er in de toekomst wel weer eentje hoor;-)

    Wat een mooie, stoere tafel. Ik vind de stoelen ook super hoor, maar ik kan me voorstellen dat die kleur niet erg handig is... inmiddels ben ik uit de peuters, maar een kleuter en 2 pubers: ik zou ook niet voor witte stoelen gaan!

    Die vloer vind ik op zich heel erg mooi, maar in jouw sfeertje/kleurenpalet springt hij er wel heel erg uit... Het is natuurlijk maar net wat je wilt!

    Fijne avond X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je keuken is super hoor, de kleuren heb je mooi op elkaar afgestemd...geneiten in zo'n grote ruimte..en je vloer...hier dubben we over hout of ander plavuizen...blijft altijd moeilijk hoor.
    Het geheel is heerlijk qua sfeer.

    Lieve groet,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. kan alleen maar zeggen dat het er super uit ziet hoor het plaatje is helemaal compleet ....nu even de kwast laten liggen hoor hahaha ..fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er erg mooi uit. Wat een lik verf al niet kan doen. Ik droom ook van zo'n grote keuken, lijkt me geweldig. Maar ja, we moeten iets te dromen over houden. Leuk die oude vuilnisbak, ik vind hem stoer en hij past er erg leuk bij.
    een fijne avond, liefs, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie blog en sfeervol huis heb je Inge.
    Leuk dat je bij mij een berichtje achterliet en mij bent gaan volgen.
    Jij heb er ook een volger bij, want ik voel me hier wel thuis.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk dat je al zoveel van je huis laat zien! Je hebt er ook met humor stukjes bijgeschreven, haha. Alles past mooi bij elkaar, hoor. En tja, die vloer...op zich istie prima, maar een houten vloertje is ook gaaf natuurlijk. Het is altijd wel een hele onderneming, ik weet niet of je vloerverwarming hebt? O wacht, je had het over andere tegels, dan zou ik voor een naturel kleurtje gaan, dan kan je er voorlopig tegen...!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hele mooie keuken ! Ik vind dat krijtbord erg leuk staan zo , mooie grote leefkeuken ( Daar droom ik alleen nog maar van ! )

    Groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Inge gaaf ziet het er allemaal uit wat betreft je vloer zou ik voor Belgisch hardsteen gaan en dan grote tegels zo stoer en je tegeltjes kan je gewoon verven hoor heb ik ook gedaan een primer erop en dan buiten muurverf erover heen!!!! Succes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie blog heb je! Dus gelijk maar volger geworden.
    En heb geeen commentaar op je keuken....alleen maar dat hij mooi is! Zelfs de vuilnisbak.:) Stoer toch!
    Lieve groet,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Inge,
    Geweldig jouw energie om meubels te verven........... ...........dat is nou het leuke van bloggen, dat je mensen tegenkomt die net zo denken als jezelf. Zo leuk om te veranderen toch..........!!!
    Ik heb nu een winkel waar ik me helemaal in kan uitleven, dus vind zelf dat ik te weinig aan het huis toekom, maar als ik dan een keer een vrije zondag heb dan komt de verfkwast tevoorschijn......heerlijk!!
    Zo is bijv onze schouw creme, zwart, wit en daarna weer zwart geworden!! Nu staan de eettafel (gelukkig niet teak :-) de binnenkant van de servieskast en een paar louvre-luiken op de nominatie om geschilderd te worden enne.......na het lezen van je blog........misschien ook wel de keuken!!! Dank voor je inspiratie!
    Liefs,
    Tina / LilaBlu

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Inge, ik ben je nieuwe volger. Je hebt een super gezellig huis. Je eethoek is echt helemaal mijn smaak. Welke kleur heb je de keuken geschilderd? Wij gaan die ook binnenkort schilderen,

    Groetjes Wilianne

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi, je hebt er weer een volger bij ;-). Wat heb je een mooie keuken en ja, dat niet altijd iets praktisch is... Als je een andere vloer wilt, zou je eens kunnen kijken naar Belgisch hardsteen. Hebben wij ook en bevalt prima.

    BeantwoordenVerwijderen

laat hier een reactie achter..